marți, 31 ianuarie 2012

Președintele Traian Mințescu

Președintele Traian Băsescu a vorbit iar. Și iar a mințit. E în firea lui să mintă, e mitoman, e dependent de minciună, trăiește cu minciuna, se hrănește cu ea și o servește și altora. E specialist în minciună.
Preocupat să preia inițiativa pe agenda publică a zilei, președintele României s-a apucat să înjure politicienii. Mai nou, ca să fie în trendul propagandei portocalii din ultima vreme, președintele Traian Băsescu ne spune că toți politicienii de-a valma (poate că și EBA) sunt niște netrebnici pentru că nu vor parlament unicameral așa cum au votat românii în 2009!

Mă întreb oare ce-l oprește pe președintele jucător Traian Băsescu să facă el însuși ceea ce această ”zoaie pe geam”, cum numea domnia-sa clasa politică în anii trecuți, nu dorește să facă! De ce președintele României nu-și duce la capăt propria inițiativă, aceea de a transforma Parlamentul României din bicameral în parlament unicameral. Pentru că domnia-sa este cel care în 2009 a inițiat o consultare populară pe tema parlamentului unicameral. O consultare populară fără nicio valoare juridică, de altfel. Acesta este motivul real pentru care președintele jucător nu-și poate duce ideea la capăt.
Ceea ce  afăcut dl Traian Băsescu în 2009 cu așa-zisul referendum pentru parlamentul unicameral nu are nicio valoare juridică și de aceea nu-l poate pune astăzi în practică! Și nu are valoare juridică, pentru ca o reformă constituțională, cum este cea de reformare a Parlamentului României, nu se face pe decret-lege semnat de președinte, ci pe lege constituțională votată cu 2/3 din numărul parlamentarilor în funcție.

Decretul-lege prin care președintele Traian Băsescu a consultat poporul în 2009 nu are nicio valoare, afară de aceea că a scos din case pe unii care au votat crezând că prin votul lor, aplicat concomitent și pentru candidatul Traian Băsescu, vor modifica parlamentul. Președintele Traian Băsescu știe că aceea a fost o șobolănie și că acum nu și-o poate duce la capăt. Dar asta nu-l oprește să acuze, în stilu-i caracteristic și binecunoscut, pe alții, de ceva ce el însuși nu poate să facă! Politicienii sunt de vină că nu fac ceva ce el însuși nu poate să facă, deși s-a servit de voturile poporului care a votat pentru unicameral, voturi care l-au scos în acest fel președinte pentru a doua oară.

Curtea de Conturi a României ar trebui să verifice această afacere pe bani publici; consultare populară fără nicio valoare juridică, menită doar să scoată la vot oameni care, debusolați, au votat pentru unicameral, votântu-l totodată și pe Traian Băsescu, deși acesta era conștient că nu va putea face nimic practic cu rezultatul votului referitor la parlament. Ar fi normal ca cineva să-i impute organizatorului costurile consultării populare inoportune și nenecesare, iar asta numai Curtea de Conturi o poate face.

Am să votez în 2012 cu cei care mă vor convinge că îi vor urmări în justiție pe cei din gașca asta portocalie așa cum au fost urmăriți naziștii după cel de-Al Doilea Război Mondial!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Libera exprimare este un drept constituţional, dublat însă de obligaţia folosirii unui limbaj civilizat. Pe acest blog, libera exprimare funcţionează numai în limitele legale! Nimeni nu va forţa aceste limite. Aici eu sunt baştanul! Şterg fără milă orice postare cu conţinut jignitor, ofensator, sau care depăşeşte în vreun fel limita legii!